Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi viu amb «tristesa i molta preocupació» la quarantena imposada per part de Regne Unit

La portaveu parlamentària del PI Lina Pons, ha afirmat viure amb «tristesa i molta preocupació» la quarantena imposada per part del Regne Unit als britànics que tornin de l'Estat espanyol.

Segons ha informat Lina Pons aquest dilluns en una roda de premsa en el Parlament, «la decisió del Regne Unit d'imposar quarantena a tots els britànics que tornin d'Espanya és una cosa trista, dramàtic i que ens preocupa molt».

En aquesta línia, ha recordat, «fa una setmana el Govern plantejava una quarantena per als turistes procedents de zones de risc, que al final no es va demanar al Govern espanyol» i, en canvi, «ara és Regne Unit qui la sol·licita». En cas de confirmar-se, ha afegit Pons, «aquesta decisió suposaria una estocada gairebé mortal per a la temporada turística, que va començar tard però si això es confirma, dinamitarà la temporada de mínims que s'esperava enguany».

Per això, ha considerat «fonamental» instaurar un corredor aeri sanitari assegurança entre Regne Unit i l'arxipèlag balear, el qual eviti la quarantena. Si bé, ha afegit, «veiem com creix la por de viatjar a les Illes davant aquest anunci», apuntant, «ja s'ha vist a turistes dir 'si ho sé no vénc' a una destinació que ven i mou a Espanya més de 5.000 milions d'euros cada any».

Enfront d'aquesta situació, la portaveu parlamentària del PI, ha volgut fer valdre la «bona situació epidemiològica de les Illes», la qual, ha recordat, «té un impacte de la COVID-19 en els últims catorze dies de vuit per cada 100.000 habitants, mentre a Regne Unit és de 14 i a Espanya de 38».

Per tant, ha insistit, és una «injustícia que, si no s'evita, haurem de sofrir els ciutadans de les Illes, els qui hem estat responsables, tot i les conseqüències que això comporta». En aquest sentit, ha opinat Lina Pons, «el Govern govern espanyol i el Govern han d'aconseguir, no sols intentar, un corredor aeri segur per a les Balears», apuntant «el que em sembla més trist és la falta de previsió de futur, no tenir pla B».

Amb tot, en relació amb aquesta qüestió, ha conclòs assenyalant que és necessària una acció diplomàtica «eficaç i contundent en la qual es defensin les Balears com el destí segur que és perquè li ho ha guanyat; així com instaurar controls sanitaris molt més durs per als viatgers nacionals i internacionals».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.