Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca exigeix a Aena que «respecti la voluntat» del Parlament i construeixi una nova torre de control

Més per Menorca ha recordat aquest dilluns que el Parlament va aprovar per unanimitat una proposta dels menorquinistes on s'instava Aena a construir una nova torre de control a l'aeroport de Menorca, tal com estava previst i pressupostat des de fa anys.

En concret, la iniciativa es va debatre i es va votar a la cambra balear el passat mes de febrer, i va rebre el suport de tots els grups parlamentaris.

Més per Menorca insisteix que l'aeroport és una «infraestructura essencial» per a Menorca i que, tal com han advertit els sindicats de controladors aeris, l’illa «no és un territori adequat» per desenvolupar aquest projecte pilot d'Aena, «perquè hi ha riscos que si la torre de control remot deixa de funcionar (cal recordar que es tracta d’un sistema informàtic) Menorca quedi incomunicada per aire».

Així mateix, la formació considera que «cal escoltar els sindicats» quan afirmen que «no hi ha temps material per formar els professionals i complir el termini d’entrada en funcionament de manera segura». Finalment, han recordat que l’actual torre de control de Menorca data de 1968 i, en aquests moments, «és la més antiga d'Espanya que no ha estat rehabilitada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.