Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern presenta sensors per a un control «minuciós» de l'aforament de les platges

La Direcció General de Modernització i Administració Digital ha presentat aquest dijous a representants dels quatre consells insulars i dels municipis de les Balears la tecnologia de sensors que permetrà mantenir un control «minuciós i en temps real» de l'ocupació de les platges, així com generar alertes en cas que el nombre d'usuaris superi la capacitat establerta.

Segons ha explicat la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització, en una reunió telemàtica, s'han mostrat els resultats de el projecte pilot que s'ha realitzat a la platja de Ciutat Jardí i que ha confirmat l'eficàcia d'aquest sistema, impulsat des de la entitat Ibetec amb suport de l'empresa Axión.

En aquestes instal·lacions, els ajuntaments instal·len els sensors, mentre que la infraestructura de comunicacions i els serveis web els proporciona el Govern de forma gratuïta.

Com a gran avantatge, destaca la capacitat dels sensors de funcionar sense cobertura d'Internet i sense connexió a la xarxa de corrent elèctric, ja que poden incorporar plaques solars que els fan plenament autònoms i molt adequats per a zones amb infraestructures limitades.

El sistema, han afegit en el comunicat, és capaç d'avaluar informàticament, dins el mateix dispositiu, la densitat de persones en un espai determinat i la seva relació amb l'aforament recomanat, i envia a l'administració competent l'estat d'ocupació de les platges a les que s'ha aplicat aquesta tecnologia amb una freqüència d'entre un i dos minuts.

El canal de comunicació de la xarxa Internet of Things de les Illes Balears (Iotib) emprada en aquest projecte només transmet les dades numèriques relatives a la densitat de l'element indicat, en aquest cas, persones.

No es transmet, han detallat, cap imatge de l'espai analitzat ni es fa ús d'elles, el que garanteix la total privacitat de les persones que visiten la platja.

La informació s'ha de transmetre per mitjà de la xarxa Iotib a l'entitat Ibetec, des de la qual s'activaran alertes que donaran avís a les autoritats competents quan es superin els aforaments permesos o es produeixin concentracions excessives de persones.

D'aquesta manera, es podran realitzar les intervencions oportunes en cada espai de forma àgil i efectiva per garantir la seguretat dels usuaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.