Setmanari d'informació local - 138 anys

Eivissa ja té la primera embarcació destinada a la vigilància de les reserves marines

La Direcció General de Pesca i Medi marí de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha presentat a Eivissa la primera embarcació a l'Illa per a la vigilància de les reserves marines.

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori, es tracta de la nau 'S'Espardell', una embarcació pneumàtica semirígida de 6'50 metres d'eslora, situada en el port de Santa Eulària. La barca cobreix la reserva marina de la Costa Nord-est d'Eivissa-Tagomago i també una part de la de Es Freus.

La Direcció General de Pesca i Medi marí destinarà tres guardes a aquesta embarcació. Segons el director general, Joan Mercant, «és una fita important» perquè es reforça la vigilància sobre les reserves i «això és bàsic per a garantir la regeneració dels recursos i la conservació dels ecosistemes marins».

Mercant ha afegit que així donen resposta a la necessitat de millorar la capacitat d'actuació sobre aquests espais d'interès pesquer. En concret, la reserva marina de la Costa Nord-est d'Eivissa-Tagomago va ser creada en 2018. La de Es Freus va ser declarada en 1999 i fins ara era vigilada per la barca situada a Formentera, que també controla la reserva marina de sa Punta de sa Creu.

Novetats en aplicacions

El director general ha presentat les novetats i canvis que s'han implementat en l'aplicació mòbil 'Diari de pesca recreativa'. Es tracta d'una aplicació que inicialment es va crear per a facilitar la declaració de les captures obtingudes dins de les mateixes reserves.

Alhora, l'aplicació també aportava informació d'interès per als pescadors, com les talles mínimes dels peixos, les limitacions de captura i les espècies que no es poden capturar, entre altres.

Aquesta aplicació es va posar en marxa en 2018 i fins ara només estava a la disposició dels pescadors recreatius que tenien llicència per a pescar en reserves. Ara l'aplicació està oberta a tothom i ofereix informació sobre com o quan es poden practicar les diferents modalitats de pesca recreativa.

També hi ha un apartat dedicat a les reserves marines de les Illes Balears i una altra d'informació d'interès pels pescadors recreatius.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.