Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern convoca ajuts per a projectes de recerca d'humanitats i cultura

41795

La Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat ha publicat aquest dijous la convocatòria de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) d'ajudes amb una dotació de 200.000 euros per a donar suport a l'estudi, preparació i redacció de projectes de recerca d'humanitats i de la cultura vinculats amb Balears.

Segons han indicat aquest dijous en un comunicat, és el segon paquet del Fons Extraordinari per a la Producció Creativa i la Recerca Cultural, dotat amb un total de 690.000 euros, en el context de la situació d'emergència a causa de la crisi provocada per la Covid-19.

Aquesta segona convocatòria està dotada amb 200.000 euros i es distribueix en 20 ajudes de 10.000 euros cadascuna, amb la finalitat d'incentivar l'estudi i la recerca en l'àmbit de les humanitats i de la cultura, per a la preparació i redacció de treballs de recerca, projectes curatorials i de gestió cultural relacionats amb pràctiques artístiques, assajos històrics i literaris, entre altres.

Els projectes, han explicat, han de ser originals i inèdits i han d'estar escrits en català o castellà. A més, han de tenir una extensió mínima de 360.000 caràcters.

Poden ser beneficiàries d'aquestes ajudes les persones físiques majors de divuit anys, les quals desenvolupen la seva activitat professional en l'àmbit esmentat, així com els col·lectius d'investigadors, estudiosos o creadors constituïts com a persona jurídica o comunitat de béns donades d'alta d'activitat econòmica en epígrafs vinculats a la recerca i a l'activitat professional en l'àmbit de la cultura i que estiguin establertes a Balears amb almenys dos anys d'antiguitat o que acreditin que el 50 per cent dels contractes laborals o serveis contractats s'han fet en l'últim any en l'arxipèlag o que desenvolupen aquí més del 50 per cent de la seva activitat.

Cada sol·licitant únicament podrà presentar una sol·licitud per a un projecte.

El projecte, la valoració del qual la farà una Comissió de Valoració, pot obtenir un màxim de 80 punts, mentre que la trajectòria, un màxim de 20. El màxim global per a accedir a l'ajuda és de 100 punts i el mínim de 40.

El termini per a presentar les sol·licituds, que s'han de dirigir a l'Institut d'Estudis Baleàrics, és de trenta dies hàbils des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.