Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS rebutja la proposta de substituir el descompte de resident per una subvenció anual

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha rebutjat aquest dijous la proposta de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) de substituir l'actual descompte de resident fixat en el 75 per cent per una subvenció fixa anual i l'ha qualificat de «menyspreu». Noguera ha censurat la proposta com un «greuge» a la ciutadania de les Balears i ha assenyalat que només plantejar-ho «ja suposa un insult i un desconeixement de la realitat insular».

El coordinador de la formació ecosobiranista lamenta que l'Airef apel·li a la divisió de classes i al nivell de renda de les persones que fan ús del descompte. «Des de Madrid encara no han entès absolutament res. Els avions o els vaixells no sols s'usen per a fer turisme, són l'únic mitjà de transport del qual disposem per a entrar o sortir de les illes», ha indicat. En aquest sentit, Noguera ha criticat que es proposi eliminar el descompte de resident abans que «controlar a les aerolínies» que, d'acord amb altres estudis elaborats per organismes estatals, ha assenyalat, «constaten com s'han encarit el preu dels bitllets».

El líder de MÉS ha manifestat que lluny de recomanar mesures per a contenir el preu dels bitllets, «aquest organisme realitza una sèrie de propostes que van contra els interessos dels insulars». Noguera ha instat al Govern estatal a no atendre aquestes recomanacions i a «fer tot el contrari, és a dir, vigilar a les aerolínies, fixar preus màxims i fins i tot declarar com a serveis públics determinades rutes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.