Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern redueix a 15 el nombre de persones permeses en reunions en espais tancats i a 30 en espais oberts

El Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) ha publicat aquest divendres una nova resolució amb la qual redueix a partir d'aquest divendres a 15 el nombre de persones que poden coincidir en reunions familiars o socials en espais tancats, i a 30, en el cas de les trobades que es duguin a terme a la via pública o en espais a l'aire lliure.

Segons ha detallat la Conselleria de Salut i Consum, l'excepció a aquesta norma és el cas de persones convivents, on no s'aplica aquesta limitació. Durant aquests tipus d'activitats es respectarà la distància mínima de seguretat interpersonal entre els no convivents.

La mesura cerca prevenir la propagació de la Covid-19. En concret, la resolució modifica alguns punts de l'Acord de Consell de Govern, de 19 de juny de 2020, pel qual s'aprova el Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus.

Així, es consideren incloses dins de la prohibició les celebracions festives de base o caràcter religiós que impliquin la realització de festes, menjars o actes similars, tot i que aquests actes no es realitzin en el domicili dels celebrants sinó en els seus propis centres de culte. No s'inclouen dins d'aquestes restriccions les celebracions, activitats o esdeveniments regulats de manera específica en altres apartats de el Pla de Mesures.

Segons les darreres dades de el Servei de Salut i de el Servei d'Epidemiologia, a les Balears hi ha 200 casos actius -la majoria lleus i asintomáticos- i una trentena de brots actius. A més, la tasca de l'equip sanitari de rastrejadors d'Atenció Primària, així com del Servei d'Epidemiologia, ha permès localitzar de forma precoç el 70 per cent del total de casos diagnosticats a les Balears la darrera setmana, ha remarcat la Conselleria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.