Setmanari d'informació local - 138 anys

La Guàrdia Civil deté un total de 27 migrants arribats aquest dissabte a les costes de Formentera i Mallorca

La Guàrdia Civil deté un total de 27 migrants arribats aquest dissabte a les costes de Formentera i Mallorca. | E.P.

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dissabte a un total de 27 migrants, després d'haver localitzat una embarcació en aigües de la platja d'es Cupina, a Formentera, i una altra a la platja d'es Cargol, en Ses Salines, Mallorca.

Segons ha informat Delegació del Govern a les Illes, la Guàrdia Civil ha localitzat al voltant de les 02.15 hores una embarcació en aigües de la platja d'es Cupina, a Formentera, detenint a un total de 14 migrants.

Hores després, l'Institut Armat ha localitzat una segona embarcació en la zona de la platja d'es Cargol, en Ses Salines, a Mallorca, i ha detingut a 13 migrants. Aquests 13 migrants han estat traslladats a la caserna de la Guàrdia Civil de Santanyí. Mentrestant, la barca ha estat remolcada a la Colònia de Sant Jordi.

Per si hi hagués algun migrant més, s'ha activat un dispositiu de recerca per terra, mar i aire tant a Formentera com a Mallorca.

Posteriorment, els detinguts seran posats a càrrec de la Policia Nacional espanyola per tal de realitzar els corresponents tràmits d'estrangeria i els incoïn expedient de devolució.

També s'ha mobilitzat la Creu Roja, han comentat fonts de la Delegació del Govern, qui han confirmat que se sotmetrà a proves PCR als detinguts.

Fins a aquest divendres el balanç de 2020 a Balears era de 18 barques localitzades i 223 migrants detinguts, xifra a la qual cal sumar les embarcacions localitzades a Formentera i a Mallorca. Per tant, ja són 20 embarcacions, de moment, i 250 migrants detinguts.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.