Setmanari d'informació local - 138 anys

La mallorquina Clara Fiol, finalista del XIII concurs Sons de la Mediterrània

La mallorquina Clara Fiol (al centre de la imatge) és finalista del XIII concurs Sons de la Mediterrània. | Sons de la Mediterrània

El grup blanenc Cat Klrezmer Trio, la mallorquina Clara Fiol, el duet valencià Laura Esparza i Carlos Esteban i les cantants celonines Tecum Terra són els quatre finalistes de la tretzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània. La final se celebrarà el mes d'octubre a la sala de concerts del Centre Artesà Tradicionàrius, a Barcelona, vinculat amb la Fira Mediterrània de Manresa i en el format que les restriccions sanitàries permetin.

El guanyador rebrà com a premi la gravació d'un disc, una gira de cinc concerts pels principals festivals i esdeveniments de la música d'arrel i una campanya de promoció i publicitat als mitjans del concurs i a la plataforma Verkami. Els guardons estan valorats en un total de 10.000 euros destinats a la promoció i difusió de l'escena emergent de la música folk catalana.

La tendència dels darrers anys es manté amb quatre projectes emergents, que mostren arrels fondes i despleguen grans ales, com a finalistes del certamen organitzat pel Grup Enderrock i el CAT, amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa. El jurat està integrat per membres del web Sons de la Mediterrània i la revista Enderrock, el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT), la Fira Mediterrània de Manresa, l'Ajuntament del Vendrell, el programa Mans de Catalunya Ràdio i el festival FIMPT de Vilanova i la Geltrú.

La veu de Clara Fiol

Cantant, compositora i poetessa, la mallorquina Clara Fiol forma part del trio Marala, entre altres projectes. Amb el projecte 'Refilars', explora envoltada de cordes i percussions les possibilitats expressives de la música tradicional mallorquina i les seves connexions amb altres horitzons, fent encaixar, per exemple, la mètrica d'una glosa en el patró rítmic d'una chacarera, o oferint versions personals del clàssic "Bona nit, blanca roseta", popularitzat pels eivissencs Uc, "Sa Madona", tradicional recollida pel combatiu Biel Majoral, o l'antic romanç "Sa mort de na Margalida".

Components: Clara Fiol (veu), Joan Vallbona (guitarra elèctrica), Apel·les Carod (violí), Darío Barroso (guitarra clàssica), Jaume Guerra (contrabaix), Martí Hosta (percussió) i Alberto García (electrònica).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.