Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca exigeix que Juan Carlos I compleixi amb la justícia i que es convoqui un referèndum entre monarquia o república

41899

Arran de la notícia coneguda aquest dilluns sobre la fugida de l’Estat espanyol del rei 'emèrit' Juan Carlos I, MÉS per Mallorca reitera el seu compromís republicà i exigeix al Borbó que compleixi amb la jusítica i que torni tot els doblers fruit del seu enriquiment il·lícit.

Per a MÉS, és necessari que la justícia es posi en marxa per a evitar «una fuga que la inviolabilitat del rei no empara, que se li retiri el passaport i que es posin en marxa els protocols per assegurar que Juan Carlos rendeix comptes davant la justícia dels diferents països que l’investiguen». MÉS per Mallorca creu que la decisió de fugir és «una mostra del poc sentit democràtic de la casa Borbó i que aquest fet hauria d’afectar l’actual rei Felipe, que ha de deixar de regnar». També cal retirar tots els honors a la monarquia arreu de l’Estat i convocar un referèndum per a decidir entre monarquia i república, segons apunta MÉS.

«És l’hora que, després de segles d’espoli, els Borbons donin pas a una forma d’Estat democràtica i veritablement plural, que respecti el dret a decidir i les diferències nacionals», han conclòs des de MÉS per Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.