Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Illes Balears tenen 327 casos actius de SARS-CoV-2

El Servei d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins aquest dilluns 2.718 casos de persones amb SARS-CoV-2 a les Balears, 67 més que divendres. Així, seguint amb els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.613 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D’aquests casos comunicats, 2.276 corresponen a Mallorca, 116 a Menorca, 205 a Eivissa i 16 a Formentera.

D’altra banda, 2.161 persones s’han curat, 19 més que divendres. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap defunció nova per Covid-19 i l’acumulat a les Balears és de 230 persones mortes a causa del coronavirus.

Aquestes dades suposen que a les Balears hi ha 327 casos de Covid-19 actius, 48 més que divendres.

Increment dels nous casos degut a la detecció precoç

Durant els darrers dies s'ha produït un increment de comunicació de casos al Ministeri que obeeix a les tasques de detecció precoç que es realitzen des del Centre Coordinador de COVID-19 d'Atenció Primària. Les infermeres rastrejadores del Centre Coordinador contacten amb una mitjana de 9 persones que han estat en contacte estret amb cada nou cas. A tots els contactes estrets se'ls realitza una prova PCR. Es dóna la circumstància que gairebé un 70% dels nous casos comunicats al Ministeri corresponen a persones que són asimptomàtiques i que han pogut ser diagnosticades gràcies a l’estratègia de recerca de casos de les Illes Balears. La detecció d'aquestes persones amb COVID-19 però asimptomàtiques i el seu posterior aïllament facilita la ruptura de la cadena de transmissió del virus, el que serveix per contenir la pandèmia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.