Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

La UOB convocarà vaga i mobilitzacions «per la salut de docents i alumnes»

La Unió Obrera Balear (UOB), sectorial d'Ensenyament, ha acordat en assemblea la convocatòria d'una vaga i mobilitzacions a principi de curs, amb l'objectiu que la Conselleria d'Educació rectifiqui i «no aboqui els centres educatius als contagis i rebrots de la Covid-19». Les dates es decidiran en una consulta interna als afiliats. Al mateix temps, proposarà a la Junta de Personal Docent no Universitari que s'hi sumi la resta de forces sindicals.

Els motius pels quals la UOB crida a la vaga i la mobilització son, «com a mínim», els següents:

1. Perquè la Conselleria d’Educació no ha habilitat espais ni contractat docents per desdoblar grups i garantir la distància de seguretat.

2. Perquè així condemna els docents, personal no docent, alumnes i famílies als contagis i rebrots de la COVID-19.

3. Perquè ha passat la responsabilitat als centres obligant-los a aprovar uns plans de contingència que incompleixen la distància de seguretat.

4. Perquè el sr. Conseller ho presenta tot com una gran gestió i vol fer creure a les famílies que és possible començar el curs amb les condicions de sempre.

5. Perquè no assigna als centres personal sanitari ni tècnics de riscos laborals que supervisin la salut i les mesures de prevenció.

6. Perquè no hi ha prou personal de neteja per garantir la desinfecció de les aules, lavabos, espais comuns, etc.

7. Perquè a primària ha reconvertit mestres de Música, Anglès, Educació Física, Pedagogia Terapèutica i Audició i llenguatge en mestres tutors, en perjudici de la qualitat educativa i l’atenció als alumnes amb necessitats especials.

8. Perquè a secundària ha augmentat les hores d’atenció directa als alumnes, en lloc de contractar docents per desdoblar grups.

9. Perquè ha deixat en mans de les escoles la petició d’espais als ajuntaments, en lloc de coordinar-ho i fer públics els resultats.

10. Perquè començar el curs en aquestes condicions ens durà a rebrots i escenaris de treball doble, presencial i telemàtic, que dispararà les hores extra que ja feim sense cobrar.

11. I també perquè ja estam cansats que els interins substituts facin hores de tutoria sense cobrar, que no se’ls pagui l’estiu, que no es respectin els drets dels majors de 55 anys, que hàgim de pagar de la nostra butxaca els mitjans de l'ensenyament telemàtic, que ni es parli del 2% que ja cobren altres comunitats autònomes, etc., etc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.