Setmanari d'informació local - 138 anys

Els batles d'El Pi es planten i no transferiran els romanents dels ajuntaments a l’Estat

El Pi – Proposta per les Illes Balears no transferirà els romanents de tresoreria dels ajuntaments on governa a l’Estat. Així ho han acordat els batles de la formació durant una assemblea que s’ha celebrat per a valorar l’acord a què ha arribat la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). El Pi també demanarà la dimissió del president de la FEMP, Abel Caballero, en considerar que l’acord que es va tancar és partidista i no representa els interessos dels municipis illencs.

El president d’El Pi, Antoni Amengual, ha explicat que «també presentarem mocions a tots els ajuntaments i institucions on tenim representació per demanar sortir de la federació, ja que no ens representa en absolut». Amengual ha apuntat que «no permetrem que ens robin els doblers de les Illes i se’ls emportin a Madrid i per tant els 20 municipis on governem no donaran ni un euro a l’Estat».

El president de la formació ha comentat que no donen suport a aquest acord «imposat». «Els doblers dels ciutadans illencs estalviats pels Ajuntaments, han de quedar a aquesta terra, per tant a la vintena de municipis on governem serem contraris a donar ni un euro a l’Estat».

Per la seva banda, el tinent de batle d’Alcúdia, Domingo Bonnin, ha deixat clar que «tenim 90 milions d’euros al banc i la nostra frustració és que volem tirar endavant projectes per poder afrontar la crisi que vendrà i no podem fer res». Bonnin ha dit que no necessiten «cap tutela» i ha acusat l’Estat de «xantatge cap a la independència dels ajuntaments».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.