Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Les Balears registren 128 casos de coronavirus en un dia

El Servei balear d'Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins a aquest dimarts 2.846 casos de persones amb COVID-19 a les Balears, 128 més que aquest dilluns.

Així, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l'11 de maig, ha notificat 2.741 casos a les Balears al Centre de Coordinació de Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D'aquests casos comunicats, 2.394 corresponen a Mallorca, 116 a Menorca, 215 a Eivissa i 16 a Formentera.

D'altra banda, 2.167 persones s'han curat, sis més que aquest dilluns. Així mateix, el Servei d'Epidemiologia no ha notificat cap nova defunció per COVID-19 i l'acumulat a Balears és de 230 persones mortes a causa del coronavirus.

Aquestes dades suposen que en la comunitat hi ha 449 casos de COVID-19 actius, 122 més que aquest dilluns. Durant els últims dies s'ha produït un increment de comunicació de casos al Ministeri, que obeeix a la labor de detecció precoç que realitzen des del Centre Coordinador de COVID-19 d'Atenció Primària.

Les infermeres rastrejadores del Centre Coordinador identifiquen a una mitjana de nou persones que han estat en contacte estret se'ls realitza una prova PCR. Es dóna la circumstància que pràcticament un 70% dels nous casos comunicats corresponen a persones asimptomàtiques que han pogut ser diagnosticades gràcies a l'estratègia de detecció de Balears.

La detecció d'aquestes persones amb COVID-19, però que no manifesten símptomes, i el seu posterior aïllament facilita la ruptura de la cadena de transmissió del virus i això serveix per a contenir la pandèmia. El Servei de Salut, per part seva, ha informat que hi ha 544 persones ateses per contagi de coronavirus. D'aquestes persones, hi ha 87 casos en atenció hospitalària (7 en UCI) i 457 en primària. Entre aquests casos s'inclou a persones amb infecció per COVID-19 superada.

Per illes, a Mallorca hi ha 84 persones hospitalitzades (48 de les quals per causa socials, no clíniques) i d'aquestes sis es troben en unitats de vigilància intensiva. 426 persones són seguides en el seu domicili per part del servei d'atenció primària.

A Menorca no queda cap persona ingressada a l'Hospital Mateu Orfila per COVID-19 i 17 són ateses en el domicili per part de primària. A Eivissa són 3 les persones hospitalitzades (1 en UCI). A més, 12 casos confirmats són seguits a Eivissa en el seu domicili amb atenció per part dels seus centres de salut i 2 a Formentera.

Pel que fa als professionals sanitaris, hi ha 72 que es troben en vigilància (57 a Mallorca, cap a Menorca i 15 a Eivissa) i 12 que tenen el contagi actiu, tots a Mallorca. En total, s'han notificat 376 casos entre el personal sanitari des que es va iniciar la pandèmia. Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat, així mateix, han realitzat 195.117 proves: 152.415 PCR, 10.814 test ràpids d'anticossos i 31.888 serologies.

Respecte a la situació en les residències de persones majors, els centres no han notificat cap nou contagi i en l'actualitat hi ha un resident positiu en coronavirus, 259 que han superat la infecció i 89 que han mort. No queda cap treballador amb contagi actiu. A les residències per a persones amb discapacitat no hi ha cap cas actiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.