Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern i les patronals de comerç acorden posar en marxa el projecte de centre comercial a cel obert a Palma

La Direcció General de Comerç del Govern ha acordat amb les patronals del sector Pimeco i Afedeco posar en marxa el projecte de centres comercials a cel obert en els principals municipis de les Balears, incloent-hi el centre de Palma.

Segons ha informat la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, el director general de Comerç, Miquel Piñol, ha acordat posar en marxa la fase inicial del centre de Palma i «convertir els seus principals carrers en un gran centre comercial que permeti beneficiar al comerç existent i, alhora, potenciar el que està situat als carrers pròxims».

Les patronals han explicat que el projecte «es desenvoluparia una normativa estètica comuna» i ha valorat que es puguin «posar els fonaments per a recuperar l'estabilitat en un sector greument afectat abans i després de la pandèmia sanitària», així com per a «que el Centre de Palma recuperi l'esplendor que tenia de fa uns anys».

Aquesta configuració a cel obert ja s'aplica en el municipi d'Inca mitjançant un conveni signat al juny; el Govern pretén signar nous convenis amb «el màxim nombre de municipis de les quatre illes».

Aquests projectes s'emmarquen en el pla de reactivació de l'activitat comercial i econòmica del Govern. En aquest sentit, la Conselleria ha indicat que s'establirà un calendari d'actuacions per a impulsar l'activitat als carrers comercials en els centres urbans en els pròxims mesos.

Preocupació per la campanya de Nadal

D'altra banda, les patronals han traslladat al director general la seva preocupació per la pròxima campanya de Nadal. «Pocs mesos abans d'iniciar la campanya 'Palma, tot un Centre de Diversió' encara no tenim confirmades moltes de les activitats que se solen desenvolupar perquè estem a l'espera de tancar contractes en funció de com es desenvolupi l'alerta sanitària», han indicat.

Les patronals han ressaltat la "inestabilitat de cara a aquesta campanya" i han celebrat l'interès mostrat per la Direcció General "per ajudar el comerç a dinamitzar el centre".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.