Setmanari d'informació local - 138 anys

Aliança per l'emergència climàtica reclama una «una veritable política de transició energètica»

L'Aliança per l'emergència climàtica ha reclamat aquest dimarts afrontar la reactivació econòmica amb «una veritable política de transició energètica i canvi climàtic que qüestioni i rectifiqui l'actual model», un repte que «no s'aconseguirà únicament apostant pel cotxe elèctric i les grans inversions privades en sòl rústic d'energies renovables».

Així s'ha expressat en un comunicat la plataforma que aglutina a diferents organitzacions ecologistes de Balears, com el GOB, Amics de la Terra, Extinction Rebellion o Greenpeace, entre altres. «L'emergència climàtica hauria de marcar un punt d'inflexió en les polítiques territorials, urbanístiques, energètiques, de mobilitat, d'infraestructures», han subratllat.

L'Aliança considera necessàries «polítiques no sols enfocades a intentar sostenir els consums actuals amb un canvi de fonts o vectors energètics, sinó mesures de reducció del consum" i per a orientar el sistema econòmic cap a sectors productius enfocats a cobrir la demanda interna de béns materials imprescindibles», és a dir «deixant enrere un model econòmic basat en el transport a grans distàncies».

A més, la plataforma reclama dotar la societat «d'eines democràtiques més eficients, com les assemblees climàtiques implantades a França i Regne Unit i en l'àmbit local en múltiples ciutats europees».

«Mallorca ha estat històricament un laboratori per a la indústria turística. Des de l'Aliança apostam perquè Mallorca sigui un laboratori per a la transició ecosocial que garanteixi una economia social i solidària, menys intensiva en consum de recursos i enfocada a una economia local, amb noves fórmules de participació i implicació social i lluny de les exigències i oportunismes de grans empreses i mercats», han ressaltat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.