Setmanari d'informació local - 138 anys

Defior: «L’objectiu dels ajuts per als mitjans de comunicació en català és garantir els drets lingüístics dels ciutadans»

Els mitjans de comunicació en català de les Illes Balears ja poden acollir-se a les subvencions que ha convocat la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca a través de la Direcció General de Política Lingüística. Aquestes ajudes, que es convoquen anualment, estan destinades a fomentar la presència de la llengua catalana en els mitjans de comunicació, en compliment de la Llei de normalització lingüística. Un dels drets dels ciutadans de les Illes Balears recollits en aquesta Llei és el de rebre informació en català a tots els mitjans de comunicació.

La quantitat total destinada a aquesta convocatòria és de 575.000 euros i se’n podran beneficiar la premsa diària, la premsa local, les publicacions de temàtica especialitzada, les ràdios i les televisions en llengua catalana que hagin dut a terme activitat durant el 2019. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el proper 13 d’agost.

Els mitjans de comunicació en llengua catalana a les Illes Balears generen al voltant d’un centenar de llocs de feina directes. Segons ha explicat la secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, amb aquesta convocatòria, el Govern «referma el seu compromís amb la llengua catalana, amb la pluralitat informativa i amb els llocs de feina». Per la seva banda, la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, ha destacat que les ajudes «són essencials per mantenir els mitjans de comunicació en llengua catalana existents actualment al país i garantir els drets lingüístics dels ciutadans».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.