Setmanari d'informació local - 138 anys

La FELIB reconeix «diferències» entre els batles davant la decisió de la FEMP sobre els romanents municipals

El president de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Antoni Salas, ha reconegut aquest dimarts «diferències» entre els batles, «amb diversos punts de vista», davant el document que la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha aprovat a petició del Ministeri d'Hisenda sobre els romanents municipals.

En declaracions als mitjans, després de la reunió d'urgència mantenguda aquest dimarts, de manera presencial i per videoconferència, a la seu de la FELIB, Salas ha confirmat l'acord de tots en «la falta d'informació i la necessitat de saber què diu la lletra petita d'aquest document».

A més, el president ha comunicat el rebuig dels batles a «les formes» de la FEMP ja que «no han agradat en general». «Les federacions municipals no han pogut fer aportacions», ha afegit.

Els batles presents a la reunió de la FELIB s'han qüestionat també què implicarà aquest document de la FEMP, «sobretot per als més petits i els que no tenen romanent», ha concretat Sales. «Esperam que hi hagi un debat en la tramitació parlamentària, on es podrà parlar per a determinar quines modificacions es poden fer sobre el document», ha insistit.

Durant la reunió, els representants municipals han acordat que determinaran el seu suport a el document o no en funció dels interessos dels municipis. «No s'hauria de fer en virtut del color polític, sinó dels interessos dels ciutadans», ha demanat Sales.

Salas ha confirmat que convocaran una assemblea general, possiblement al setembre, en què analitzaran en profunditat el document aprovat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.