Setmanari d'informació local - 138 anys

Neix ProMúsics Mallorca, una associació per la defensa dels drets dels músics

L’Associació de Professionals de la Música de Mallorca, ProMúsics Mallorca, s’ha presentat aquest dimecres a la premsa especialitzada, dos mesos després de la seva constitució. Aquesta entitat ha estat creada per a defensar els drets dels músics, dignificar la seva professió i impulsar la difusió de la música com a activitat cultural.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de tota la junta directiva de ProMúsics Mallorca, encapçalada per la seva presidenta, Isis “Apache” Montero; Pep Estrada, com a vicepresident; Desirée Duran i Carlos Mancera, com a secretaris i tresorers. Els vocals són Ignasi Simó-Orpi, Tolo Servera, Toño Márquez, Diego Ferral, Benji Habichuela i Vicenç Borrás.

ProMúsics Mallorca neix de la necessitat de veure representat el col·lectiu de professionals de la música a Mallorca. «Després d’anys de falta de consciència col·lectiva en el món de la música, la crisi de la Covid-19 ha posat de manifest, una vegada més, la indefensió, falta de representació i oblit que pateixen els professionals de la música», han explicat.

Per això aquesta associació sense ànim de lucre vol lluitar per a aconseguir dignificar la professió a tots els nivells. I les primeres passes no s’han fet esperar. La reunió amb associacions de músics illencs han donat els primers fruits. «En els només dos mesos que duem constituïts, hem aconseguit ja uns primers assoliments, com que el Govern balear modifiqués la normativa publicada arrel de la crisi sanitària de la Covid-19 i eximís els músics de l’ús de mascaretes durant les actuacions. Una demanda feta per ProMúsics Mallorca, l’Associació de Músics de Pollença, l’Associació de Músics d’Eivissa i l’Associació de Músics de Menorca», explica la presidenta, Isis “Apache” Montero.

També, conjuntament amb l'Associació de Músics de Pollença, s'ha acordat amb la Federació de Municipis de Mallorca, l'enviament a tots els ajuntaments d'una adaptació a l'ordenança de soroll. Així mateix, s’ha demanat el compromís de respectar els pressupostos que tenien destinats a Cultura i als esdeveniments de música per a enguany, i que aquests no es derivin a altres departaments.

Així mateix, ProMúsics Mallorca s’ha reunit amb associacions i plataformes d'àmbit estatal, com és el cas de l’Associació de Músics Professionals d’Espanya, per a treballar en coordinació amb les seves línies directrius.

Per la seva banda, el vicepresident de l’entitat, Pep Estrada, ha subratllat la importància d’aquesta nova associació i de la necessitat d’un important nombre d’associats «per a fer més pressió i força a l'hora de defensar els drets de les i els músics professionals i exercir d'interlocutors davant el govern central, governs autonòmics i municipals, així com davant ens socials i empresarials, i entre altres coses aconseguir un nou marc legislatiu que reflecteixi la realitat d'aquesta professió, mitjançant el desenvolupament de l'Estatut de l’Artista».

«És necessari també treballar a fons en els problemes específics que tenim a Mallorca i promoure la cultura a l’illa, fomentant i col·laborant amb iniciatives culturals, aconseguint subvencions i suports dels ajuntaments perquè es realitzin més concerts tant en espais públics com en locals, bars, clubs, etc. per a afavorir la integració de les i els professionals de la música en la vida cultural de la zona», ha remarcat un dels vocals de ProMúsics Mallorca, Ignasi Simó-Orpi.

Segons ha explicat la tresorera i secretària, Desirée Duran, ProMúsics Mallorca és una associació oberta i poden afiliar-se “totes les persones que tinguin com a activitat professional la música, però també aquelles que estudiïn, treballin o sentin interès sobre aquesta activitat professional”. Per a ser soci s’ha d’emplenar les dades del formulari a la plana web www.promusicsmallorca.org i fer un ingrés en el compte de COLONYA CAIXA POLLENÇA, amb IBAN: ES94 2056 0004 4220 6861 5729 fent constar, el teu nom complet i DNI en el concepte. La quota és de 60 € anuals. Aquest 2020 només s’abonarà la quota de 30 € corresponent a la meitat d’any.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.