Setmanari d'informació local - 138 anys

Sánchez intenta defensar la monarquia espanyola en una carta a la militància del PSOE

41973

El president de l'Estat espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha enviat una carta a la militància del partit en què ha intentat defensar la monarquia espanyola malgrat els darrers escàndols protagonitzats per Juan Carlos I. Sánchez ha assegurat en la carta que la monarquia forma part del pacte constitucional sorgit de la transició i que la Constitució espanyola no es pot «trossejar i seleccionar».

Unitat i defensa de «tota» la Constitució espanyola

El líder del PSOE ha tornat a apel·lar una vegada més a la «unitat» per a sortir de la crisi, tant econòmica com social, i ha assegurat que «els socialistes treballarem per aconseguir aquesta unitat amb totes les forces polítiques disposades a fer pinya per aprovar els pressupostos de la recuperació». I, a més, ha afegit que necessitam «més institucions robustes, dotades de la força que procedeix de l'exemplaritat».

Precisament al fil d'aquesta afirmació, Pedro Sánchez ha expressat novament la postura del PSOE davant les notícies sobre presumptes conductes reprovables de l'emèrit. Una resposta que passa per deixar clar que el PSOE se sent «plenament compromès amb el pacte constitucional en tots els seus termes i extrems».

Concretament ha dit:

  • «Ningú pot sostreure la transparència dels mitjans informatius, ni l'acció dels tribunals. Tot responsable públic ha de retre comptes de la seva conducta i així succeirà sense excepcions. Ara bé, una conducta irregular compromet el seu responsable, no la institució. Aquest principi afecta els agents socials, els partits, els governs autonòmics, el propi govern de la nació. No es jutja les institucions, es jutja les persones.
  • El PSOE se sent plenament compromès amb el pacte constitucional en tots els seus termes i extrems. La Constitució no va ser una cessió ni un concessió. El pitjor error que podem cometre és regalar als conservadors l'exclusivitat del llegat constitucional. la Constitució va ser una conquesta aconseguida amb la lluita i el patiment dels demòcrates antifeixistes. Com a partit vàrem ser arquitectes d'una Constitució que va propiciar una de les 20 millors democràcies del món i va deixar enrere una dictadura cruel i indigna amb el seu rastre d'infàmia i dolor. La nostra Constitució empara drets socials amplis que invoquem i que volem estendre i fer efectius. I reconeix i empara la pluralitat territorial de les nacionalitats i regions que componen Espanya. La monarquia parlamentària és un element d'aquest pacte, no tot el pacte. Tot el pacte és la Constitució i no es pot trossejar i seleccionar a caprici. Som lleials a la Constitució; a tota, de principi a fi. I la defensarem a les dures i a les madures».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.