Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern anuncia que congela el sou dels seus 34.000 funcionaris

El Govern ha comunicat a la Mesa de Negociació d'Empleats públics que només s'aplicarà la pujada salarial del 2 per % per a 2020 en les retribucions bàsiques i que baixarà en la mateixa quantia en un complement autonòmic, la qual cosa en la pràctica suposa «neutralitzar» la pujada retributiva i congelar els salaris, segons l'STEI Intersindical.

La pujada retributiva del 2% venia recollida en un Reial decret, com ha recordat l'STEI, que remarca que la major part de les administracions ja han aplicat aquesta pujada als seus treballadors.

«Aquesta maniobra suposa neutralitzar i, per tant, deixar sense efecte la pujada retributiva dels empleats públics de l'Administració Autonòmica» (Educació, Sanitat i Serveis Generals de la Comunitat Autònoma).

El sindicat ha criticat que el Govern, en la reunió de la Mesa celebrada aquest dijous, ha «presentat la proposta de paraula, sense cap documentació prèvia ni al llarg de la reunió, la qual cosa demostra la seva nul·la voluntat negociadora».

L'STEI ha demanat la retirada de la proposta, «davant el posicionament en contra de tota la part social», o ha plantejat que se sotmeti a votació. «L'administració no ha acceptat cap de les dues propostes i ha aixecat la sessió», segons l'organització sindical.

«El Govern serà l'única administració que no complirà amb la pujada retributiva dels seus treballadors», ha denunciat l'STEI, que li ha advertit que «això generarà un clima de conflicte amb els seus treballadors públics».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.