Setmanari d'informació local - 138 anys

Fridays For Future promou una recollida de firmes per a demanar accions enfront del canvi climàtic

El moviment juvenil 'Joventut pel Clima - Fridays For Future Mallorca' promou des d'aquest divendres una campanya amb l'objectiu d'arribar al milió de firmes per a demanar accions europees enfront del canvi climàtic.

Es tracta d'una campanya impulsada per Fridays For Future a tota Europa, a la qual s'han sumat joves mallorquins. Pere Joan Femenia es troba entre els impulsors de la iniciativa a l'Estat espanyol.

L'objectiu és donar suport a la iniciativa ciutadana 'Actions on climate' de Fridays For Future, que demana aprovar una llei de canvi climàtic «que veritablement faci front a l'emergència ecològica planetària». «També afecta i afectarà greument a Mallorca i les Balears, així com a la resta d'Espanya», emfatitzen.

La proposta de l'organització juvenil persegueix que la Unió Europea reajusti la legislació vigent (l'Acord de París) per a aconseguir la reducció del 80% de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle per a 2030 i arribar a un 0 net en 2035; aplicar l'impost de Regulació Límit de Carboni; no signar cap tractat de lliure comerç amb països que no segueixin una ruta compatible de 1,5° segons el Climate Action Tracker; i elaborar materials educatius per a tots els plans d'estudi dels estats membres de la UE sobre els efectes del canvi climàtic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.