Setmanari d'informació local - 138 anys

Els nous busos elèctrics del TIB cobriran les línies de Pòrtol, Marratxí i Alcúdia

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha informat aquest dimarts que els nous autobusos elèctrics de la xarxa TIB cobriran línies de la badia d'Alcúdia i entre Pòrtol i l'estació de Marratxí. En aquest sentit, han assegurat que el nou servei de transport públic interurbà per carretera tendrà una flota de 223 autobusos que circularan amb gas natural o propulsió elèctrica.

D'aquests, un total de 18 busos seran elèctrics o híbrids, de manera que la xarxa TIB, segons la Conselleria, «serà una de les més avançades d'Europa en sostenibilitat ambiental». En aquests moments, s'està ultimant el procés de fabricació de les nou unitats de busos 100% elèctrics en les instal·lacions de l'empresa portuguesa Caetano.

Els vehicles, de 12 metres, tendran una capacitat de 28 places per a viatjar en seient, i altres 49 dempeus, a més d'espai reservat per a un usuari amb cadira de rodes i transportines. Els punts de recàrrega dels busos elèctrics estaran situats en les cotxeres del Grup Ruiz d'Alcúdia i de Palma, que, al seu torn, disposaran d'un sistema de captació fotovoltaica per a la producció d'energia verda.

Els nou busos 100% elèctrics operaran la concessió Nord, adjudicada a Grup Ruiz. Oferiran servei durant tot l'any cobrint la línia Alcúdia-Can Picafort. Durant la temporada d'estiu cobriran, a més, la línia es Mal Pas/Bonaire-Alcúdia-Alcanada, i durant l'hivern, la línia de Pòrtol-Estació de Marratxí.

A més d'aquests nou autobusos, la nova flota del TIB disposarà d'altres nou vehicles híbrids-elèctrics que oferiran servei en la línia Santa Ponça-Cas Català, que correspon a la concessió de Ponent i també cobriran la línia Portocristo-Cala Bona, de la concessió de Llevant.

Els autobusos elèctrics, igual que els busos propulsats amb gas natural comprimit, incorporen tecnologies d'última generació en sistemes de comunicació; en accessibilitat, amb doble rampa elèctrica i manual per a facilitar l'accés de cadires de rodes i cotxets de nens, i, a més, estan dotats de sistemes de seguretat en la conducció i per als usuaris.

Els dos primers busos dels 198 de gas natural de la nova flota del TIB circulen des de fa uns dies cobrint la línia en proves L199, que connecta el centre de Palma amb Cala Major i Sant Agustí. La Conselleria ha recordat que es pot utilitzar aquesta línia de manera gratuïta durant agost si es disposa de la targeta TIB. Per a més informació es pot consultar la web tib.org.

Dels 223 busos de la nova flota, 216 funcionaran amb combustibles alternatius al dièsel: 198 seran de gas natural comprimit i 18 de propulsió elèctrica. Només set unitats seran microbusos dièsel Euro VI. La previsió és que la nova xarxa TIB entri en funcionament el pròxim hivern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.