Setmanari d'informació local - 138 anys

Miquel Montoro presenta una demanda contra l'escriptor Sebastià Bennasar per «intromissió il·legítima»

L'escriptor Sebastià Bennasar amb el seu llibre 'Miquel Montoro: El símbol d'una revolució vital?', publicat per Pagès Editors. | dBalears/Arxiu

La família del jove youtuber Miquel Montoro ha presentat una demanda contra l'escriptor Sebastià Bennasar i els seus editors per «intromissió il·legítima al dret d'imatge» arran de la publicació del llibre 'Miquel Montoro: El símbol d'una revolució vital?', publicat per Pagès Editors i que està a la venda per 14 euros.

Així ho ha assegurat aquest dissabte el diari Ultima Hora en una notícia signada per J. Socies, que assegura que l'advocat de la família Montoro, Daniel Fiol, ha afirmat que «s'ha actuat de mala fe. S'ha utilitzat el nom i la imatge de Miquel. Entenem que existeix la llibertat de creació, però hi ha uns certs límits. Quan s'usa la imatge amb finalitats comercials aquest dret ha de cedir davant el dret a la pròpia imatge». I afegeix que «parlem d'un menor».

Segons la demanda, que cita Ultima Hora, els pares de Montoro indiquen que es troben legitimats per a «promoure la defensa del dret fonamental a la pròpia imatge del seu fill (menor d'edat) davant la intromissió il·legítima dels demandats en reproduir, publicar i utilitzar la seva imatge i el seu nom per publicar els llibres, sense mitjançar la deguda autorització (consentiment), amb finalitats comercials i publicitàries».

Fiol afegeix que l'únic contacte de Bennasar amb Montoro «va ser per a fer-li dotze preguntes per a completar un llibre que escrivia sobre l'agricultura». La sorpresa de la família va ser descobrir el nom i un dibuix de Miquel Montoro fins i tot a la portada. «S'han sentit utilitzats», ha assenyalat Fiol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.