Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears han estat el principal destí de l'Estat triat pels viatgers internacionals al juliol

Les Illes Balears han estat el principal destí de l'Estat espanyol que han triat els viatgers internacionals durant el passat mes de juliol. Així ho posa de manifest l'estadística de Conjuntura Turística Hotelera elaborada i feta pública per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) aquest dilluns.

En total, els hotels de les Balears han registrat el mes passat 1,6 milions de pernoctacions. La xifra representa un 84% menys que les obtengudes el mateix mes de 2019, una caiguda molt similar a l'experimentada per la resta de destinacions turístiques de l'Estat, com Catalunya (-87,7%) o les Illes Canàries (-87,1%), i internacionals, com Grècia o Turquia, que també estan sofrint en les darreres setmanes el descens generalitzat del turisme internacional a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19.

Es tracta d'unes dades que posen de manifest el context de descens global de turisme estranger en el qual actualment estan immerses totes les destinacions turístiques, tant de l'Estat com internacionals. El Govern ha explicat que, «tot i que el Pla Pilot de reinici de l'activitat turística impulsat en la segona quinzena de juny a les Balears ha permès reactivar l'activitat, el sector turístic s'enfronta a un problema generalitzat que està afectant tots els destins de sol i platja del Mediterrani i que es veurà de forma més accentuada en les xifres corresponents al mes d'agost».

En aquesta línia, els hotels de les Balears han allotjat al juliol un total de 354.129 viatgers, un 80% menys que els rebuts en el mateix mes de l'any anterior, Mallorca ha estat la zona turística que ha obtengut un major nombre de pernoctacions de tot l'Estat, amb 1,1 milions en total i l'arxipèlag ha estat l'única Comunitat Autònoma on els hotels han allotjat més viatgers estrangers (250.766) que de l'Estat espanyol (103.363).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.