Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP reclama al Congrés espanyol més protecció per a treballadors i reclusos de les presons de les Balears per la Covid-19

El PP reclama més protecció per a treballadors i reclusos de les presons de les Balears. | dBalears/Arxiu

Els diputats del Partit Popular (PP) per Balears, Marga Prohens i Miquel Jerez han reclamat al Congrés espanyol «més protecció per a treballadors i reclusos de les presons de les Balears» després que el 17 d'agost es declaràs un brot de COVID-19 a la presó de Palma.

En aquest sentit, els populars recorden que «segons denuncien sindicats com CSIF, no s'estan realitzant test PCR a la resta de funcionaris i el material de protecció és clarament insuficient», per això Prohens i Jerez han registrat una bateria de preguntes per tal d'aconseguir que el Govern espanyol «faci més proves als centres penitenciaris».

Respecte a les preguntes registrades, entre d'altres, són: «Quines mesures extraordinàries s'han pres a la presó de Palma arran del brot provocat per la COVID-19 que manté, ara com ara, a funcionaris en aïllament? Quants funcionaris s'han vist contagiats per la COVID-19 a la presó de Menorca? Quants funcionaris s'han vist contagiats per la COVID-19 a la presó d'Eivissa? Quines mesures de prevenció s'han pres per evitar, el màxim possible, l'aparició de brots a les presons de les Illes Balears? De quina manera s'està garantint el bon funcionament de la presó de Palma amb funcionaris en quarantena, coincidint a més, amb un període habitual de vacances?».

Altres preguntes que ha registrat el PP són: «Quants EPIS ha rebut la presó de Palma i en quina data? Quants EPIS ha rebut la presó de Menorca i en quina data? Quants EPIS ha rebut la presó d'Eivissa i en quina data? Considera el Govern d'Espanya que una màscara per funcionari cada 14 hores és suficient i segur per als treballadors, excedint clarament el temps d'ús recomanat per les autoritats sanitàries? Per quin motiu no s'estan fent PCRs a tot el centre, com demanen sindicats com el CSIF i com recomana el Govern de les Illes Balears per poblacions potencialment exposades, com edificis afectats? De quina manera, amb l'evident escassetat de mitjans humans i materials amb què compten, poden els funcionaris de presons garantir el compliment dels protocols sanitaris per part de la població reclusa? S'estan realitzant controls de temperatura o altres mesures preventives per a qualsevol persona que accedeixi a la presó de Palma? Quines? Quins mitjans disposen per a això?».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.