Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Banyalbufar estudia demanar la declaració de zona catastròfica davant el «desastre» ocasionat pel 'cap de fibló'

Els operaris de l'Ibanat treballen per restablir les carreteres. | Ibanat/Twitter

Banyalbufar, una de les localitats de la serra de Tramuntana que va patir més intensament els efectes de les tempestes d'aquest dissabte i el pas d'un 'cap de fibló', estudia sol·licitar la declaració de zona catastròfica davant la «magnitud del desastre».

El batle de la localitat, Mateu Ferrà, ha explicat que ja estudia al costat del Consell de Mallorca la declaració de zona catastròfica perquè molts veïns «necessitaran ajuda», encara que ha apuntat que el primer pas serà quantificar la llista de danys que, segons ha indicat, és «interminable».

Sobre la vegetació, segons Ferrà, el pas del 'cap de fibló' ha modificat per complet la «fisonomia» del paisatge després que milers d'arbres hagin caigut o hagin patit danys. Ferrà ha assegurat que el paisatge trigarà anys a recuperar-se.

Sobre el patrimoni, el primer edil ha descrit la gran quantitat de danys patits a teulades, parets i marges d'edificis i habitatges. Tampoc han escapat als danys llocs històrics o de gran valor com Son Coll, Son Bunyola, la Clastra de Sa Baronia o Sa Rectoria.

Per sort, ha assenyalat Ferrà, no s'hi han hagut que lamentar danys personals de gravetat. Quant als serveis, el batle ha explicat que la localitat roman encara sense servei d'Internet i cobertura telefònica encara que si que s'ha recuperat, almenys en el nucli urbà, el servei elèctric amb un equip electrogen.

Aquest dissabte, segons va informar la Guàrdia Civil, d'un habitatge de la zona del Port donis Canonge es va haver de rescatar a un matrimoni de persones majors i a la seva filla que no podien sortir del seu habitatge per la caiguda d'un pi. També, 11 treballadors d'una zona agrícola van ser auxiliats i traslladats fins a una zona segura.

Esporles, i especialment Son Cabaspre, ha patit desperfectes tant en la vegetació com en els habitatges de la zona. L'Ajuntament de la localitat està valorant els danys i la batlessa, Maria Ramon, ha assenyalat en declaracions a IB3 que el Consistori està «a disposició dels veïns».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.