Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB-PSOE proposa la contractació directa per part de l'administració de persones aturades per garantir els ingressos familiars

Enric Casanova, diputat del PSIB-PSOE, és l'impulsor d'aquesta Proposició No de Llei (PNL). | PSIB-PSOE

El Grup Parlamentari del PSIB-PSOE ha registrat en el Parlament de les Illes Balears una iniciativa per instar el Govern a «reforçar la convocatòria de línies de subvencions per a la contractació directa, per part de les administracions, de persones que hagin perdut la feina per mor de la crisi sanitària».

«La pandèmia ha abocat molts de treballadors a una situació sobrevinguda d'atur, per això hem registrat aquesta iniciativa, per poder facilitar que les famílies puguin disposar d'ingressos», explica el diputat Enric Casanova, impulsor d'aquesta Proposició No de Llei (PNL).

Tal com explica Casanova, si bé els ERTO han possibilitat que moltes famílies hagin pogut mantenir els ingressos gràcies a la conservació dels llocs de feina, és necessari que, de manera complementària, «s'implementin polítiques actives per recuperar l'ocupabilitat d'aquest grup de treballadors, que han vist com les seves perspectives s'han vist reduïdes per mor de la pandèmia».

És per això que el PSIB-PSOE presenta aquesta iniciativa, perquè a través de la contractació directa per part de les administracions «es pugui facilitar que les famílies disposin d'ingressos, però també per poder desenvolupar les tasques que es necessiten davant una situació com la que estam vivint».

En aquest sentit, la iniciativa també demana al Govern espanyol que augmenti la inversió en polítiques actives i faciliti la contractació de persones en situació d'atur i vulnerabilitat social i laboral per part de les administracions locals.

Precisament, ha recordat, el Pacte per Balears (en el seu segon eix) posa l'accent en la necessitat de «proposar polítiques encaminades a la recuperació de l'ocupació i la reducció de l'atur».

Respecte d'això, el diputat posa en relleu com és de cabdal dur a terme aquestes polítiques i no dirigir-les únicament a les persones i famílies en una situació de vulnerabilitat més elevada, sinó a un rang més ampli de persones «que, si no tenen assegurats els ingressos, es poden veure abocades molt ràpidament a una situació vulnerable».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.