Setmanari d'informació local - 138 anys

Joan Mas: «L'Estat només ha estat bo per posar la mà dins la butxaca dels ciutadans de les Illes»

El diputat de MÉS per Mallorca Joan Mas 'Collet' ha defensat aquest dimarts al Parlament la necessitat de millorar el finançament dels ajuntaments per a poder atendre necessitats bàsiques. Coincidint amb l'inici del curs escolar, el diputat ha defensat el «paper clau» que juguen els consistoris en el futur de l'educació. «El govern de Madrid els ha de tenir en compte en tots els aspectes, no només com qui aporta el solar i el manteniment dels edificis sinó com a membres actius de la comunitat educativa», ha assenyalat durant la compareixença del conseller d'Educació.

En aquest sentit ha assegurat que «és necessari que tenguin veu i vot en les decisions i capacitat econòmica per a executar-les. És imprescindible que el govern de l'Estat, governi qui governi, deixi d'atemptar contra l'autonomia municipal i tracti als ajuntaments com el que són, l'administració de referència pels ciutadans», ha emfatitzat.

En aquest context, Joan Mas ha censurat que fins ara l'Estat «ha estat bo per posar la mà dins la butxaca dels ciutadans de les Illes i ha arribat el moment d'exigir que aporti al Govern els recursos econòmics que necessiti per començar el curs amb les garanties necessàries tant sanitàries com pedagògiques». Tot, ha assenyalat, tenint en compte que les Illes Balears «seran la regió europea que més patirà la crisi econòmica. Fins ara sempre hem pagat els capritxos de l'Estat i ha arribat l'hora que l'Estat rescati les persones i el país».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.