Setmanari d'informació local - 138 anys

Montero no descarta legislar perquè els pares puguin cuidar dels seus fills «si no hi ha la cobertura adequada»

La ministra d'Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha plantejat la possibilitat de legislar perquè els pares puguin cuidar dels seus fills en cas que hagin de guardar quarantena si es dóna el cas que «no hi hagi la cobertura adequada».

«Si en el desenvolupament del curs escolar es donessin les circumstàncies que no tenen una cobertura adequada es legislarien aquelles circumstàncies perquè tothom pugui guardar la quarantena quan sigui indicada, puguem mantenir grups segurs a les escoles i que tot sigui compatible amb mantenir la feina i es pugui conciliar amb la seva vida familiar», ha afirmat la ministra en roda de premsa.

«Si els instruments no fossin suficients, es procedirà a altres iniciatives conjuntament amb altres administracions per promoure aquesta conciliació», ha precisat.

La mateixa Montero ha assenyalat que els pares que hagin de cuidar dels seus fills en quarantena, però que tenguin una PCR negativa en Covid -19, no tenen dret a una baixa laboral retribuïda.

En el cas que el nin sigui negatiu en la PCR però hagin de fer uns dies de quarantena, la portaveu de l'Executiu ha indicat que el pare seria el cuidador del qual fa la quarantena i no el malalt.

En tot cas, va recordar que el Ministeri de Treball va posar en marxa el programa 'Me Cuida', que permet que els treballadors tenguin dret a una flexibilitat de la jornada laboral, inclòs, del cent per cent, «i que permet compassar aquesta necessitat de cures a aquesta situació de flexibilitat laboral».

El pla 'Me Cuida', que es va aprovar a l'inici de la pandèmia, davant el tancament de les escoles, permet als treballadors adaptar o reduir la seva jornada laboral per cuidar de persones a càrrec seu, sent possible una reducció del 100% de la jornada, sense que puguin ser sancionats o acomiadats.

No obstant això, aquest dimecres, poc abans de la compareixença de la ministra, el vicepresident de Drets Socials, Pablo Iglesias, ha garantit en una entrevista que els pares amb fills en quarantena i PCR negativa podran cobrar també la baixa per incapacitat temporal i que la mesura es posarà en marxa de «manera imminent» en avançar que el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions treballa per garantir una incapacitat temporal que «reconegui almenys el 75% de les cotitzacions socials» per aquests casos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.