Setmanari d'informació local - 138 anys

La pel·lícula sobre Guillem Agulló s'estrenarà simultàniament a IB3, TV3 i À Punt

La pel·lícula sobre Guillem Agulló La mort de Guillem s'estrenarà simultàniament a IB3, À Punt i TV3 el pròxim divendres 2 d'octubre.

El film dirigit per Carlos Marques-Marcet, s'estrenà el passat mes d'agost en el Festival de Cinema de Màlaga. Aquesta pel·lícula conta la història de Guillem Agulló, jove antifeixista i independentista assassinat en 1993 al País Valencià a les mans d'un grup de neonazis. Des de la seva mort, Guillem Agulló s'ha convertit en un símbol de lluita antifeixista als Països Catalans, però s'espera que amb la pel·lícula la seva història transcendeixi més enllà.

Guillem Agulló i Salvador (Burjassot, 1974) va ser un militant de l'organització juvenil Maulets. De conviccions antifeixistes i independentistes, Agulló va ser assassinat la matinada de l'11 d'abril de 1993 a Montanejos (País Valencià), a les mans d'un grup neonazi, quan només tenia 18 anys.

L'autor material, Pedro Cuevas, va ser condemnat a 14 anys de presó. Va complir només quatre. Posteriorment, Cuevas va formar part de les llistes d'Aliança Nacional i va ser jutjat en el cas de la Operació Panzer contra el grup neonazi Front Anti Sistema, encara que els setze detenguts varen acabar absolts.

Des del seu assassinat, fa més de 27 anys, els seus pares i germanes han hagut d'aguantar amenaces recordant la mort de Guillem i fins pintades en la seva pròpia casa amb simbologia nazi. Tal com van afirmar Guillem Agulló i Carme Salvador, pares del jove, en una entrevista a Rac1 el mes de desembre passat, avui dia encara segueix aquest assetjament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.