Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi critica que el Decret llei sobre els romanents només cercava «confiscar els doblers dels mallorquins»

El president del PI- Proposta per les Illes Antoni Amengual, ha celebrat aquest dijous que el Congrés no hagi aprovat el Decret llei sobre la cessió dels romanents dels ajuntaments.

Amengual ha reiterat de nou que els ajuntaments «són sobirans» i que aquesta llei només cercava «confiscar els doblers dels mallorquins i mallorquines».

Així, el president del PI ha assegurat que «no permetrem una altra coacció i que aquests doblers s'han de quedar a les Balears i s'han d'utilitzar per a apaivagar» la crisi de la COVID-19.

Segons Amengual, «es tracta d'una reivindicació històrica del PI i se'ns ha acabat donant la raó amb l'ocorregut en el Congrés on s'ha debatut una de les propostes més importants sobre finançament».

En aquest sentit, Amengual, ha apuntat que «cal mirar el problema de base que no és un altre» que la Llei Montoro, que s'ha de «derogar d'una vegada per sempre».

D'aquesta manera, el president del PI ha reafirmat el compromís de la formació amb el municipalisme i «per tant continuarem lluitant per a defensar els interessos dels pobles».

Per a finalitzar, Amengual també ha comentat que «encara esperam que la presidenta Armengol contesti a la proposta que li vàrem fer arribar sobre els romanents». «Ja és hora», ha puntualitzat, «que Armengol prioritzi els interessos de la nostra terra als interessos partidistes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.