Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament reprendrà l'activitat la propera setmana

La Mesa i la Junta de Portaveus han decidit aquest dijous per unanimitat reprendre l'activitat parlamentària la setmana que ve. Així ho ha anunciat el president del Parlament, Vicenç Thomas, qui ha afirmat que la sessió plenària comptarà amb diverses mesures, com diverses possibilitats per poder constituir la Mesa amb dues persones o que el membre de major edat present a la cambra pugui fer les funcions de secretari.

Les sessions plenàries, que seran de caràcter presencial, permetran la participació per via telemàtica de diputats amb mobilitat restringida. S'ha acordat també que es pugui plantejar tot tipus d'iniciativa, fet que comportarà l'habilitació de votacions telemàtiques posteriors al debat. En haver entrat en període ordinari de sessions, a més, el Ple començarà substanciant divuit preguntes de control al Govern.

Respecte les comissions, es tornaran a celebrar a la Sala de Plens. Les sessions seran de caràcter presencial i s'aplicarà el mateix que les sessions plenàries referent a la participació i votació per via telemàtica dels diputats que tenguin restringida la mobilitat a causa de la pandèmia de la Covid-19.

L'acord, ha anunciat el president, estarà en vigor mentre hi hagi un diputat amb la mobilitat restringida a causa de la situació d'aïllament provocada per la Covid-19.

El president ha anunciat també el compromís de la Mesa i la Junta de Portaveus de trobar fórmules per augmentar la seguretat dels diputats dins la Sala de Plens.

Aquesta decisió s'ha pres després que el positiu en Covid-19 i la situació de quarantena obligués la Mesa i la Junta de Portaveus a acordar la suspensió l'activitat parlamentària la setmana del 7 a l'11 de setembre.

S'ha de tenir en compte que l'ordre del dia de la propera sessió plenària s'acordarà en reunions de la Mesa i la Junta de Portaveus convocades per aquest divendres 11 de setembre. El president ha confirmat que a aquest ordre del dia s'hi inclourà la compareixença de la presidenta del Govern davant el Ple per tal d'informar sobre la situació actual de la pandèmia de Covid-19 a les Illes Balears i les conseqüències sanitàries i econòmiques d'aquesta, que inicialment estava prevista pel Ple de dimarts dia 8 que havia estat suspès.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.