Setmanari d'informació local - 138 anys

Els barris de Son Gotleu, Can Capes, la Soledat Nord i Son Canals s'aïllaran des d'aquest divendres a les 22 h

Els barris de Son Gotleu, Can Capes, la Soledat Nord i Son Canals començaran a aplicar a partir de la nit d'aquest divendres, a les 22.00 hores, noves restriccions que en la pràctica impliquen un aïllament parcial dels seus residents de la resta de la ciutat.

Es tracta d'una mesura excepcional adoptada pel Govern, en col·laboració amb l'Ajuntament de Palma, per a frenar l'expansió de la Covid-19. Aquestes restriccions duraran un mínim de 15 dies.

On s'apliquen les restriccions?

Les restriccions afectaran el perímetre entre els següents carrers: via de Cintura (Ma-20), des de la confluència amb el carrer d'Aragó fins a la confluència amb el carrer de Manacor; del carrer Manacor, des de la confluència amb la via de Cintura (Ma-20) fins a la confluència amb el carrer dels Reis Catòlics; del carrer Reis Catòlics, des de la confluència amb el carrer de Manacor fins a la confluència amb el carrer d'Aragó, amb inclusió de la plaça Miquel Dolç; i del carrer d'Aragó, des de la confluència amb el carrer dels Reis Catòlics fins a la confluència amb la via de Cintura (Ma-20).

Aquest enduriment de les restriccions s'aplica a aquests quatre barris perquè són els que tenen la transmissió comunitària més elevada de Mallorca. Es tracta de barris amb una alta densitat de població.

Les mesures afectaran al voltant de 23.000 residents d'aquests quatre barris, a excepció dels carrers Manacor, Reis Catòlics i Aragó.

Què es prohibeix?

A partir d'aquest divendres a les 22.00 hores es restringeix l'entrada i sortida lliure de persones al nucli de població corresponent a la zona bàsica de salut de Son Gotleu, llevat desplaçaments justificats -com anar a treballar, al metge, a l'escola, al banc, a tenir cura d'una persona dependent, fer exàmens oficials o realitzar tràmits administratius urgents-.

Les persones que no resideixin als barris afectats poden circular pels carrers o carreteres que travessen el nucli, sempre que el seu trajecte tengui origen i destinació a l'exterior.

Pel que fa als residents, podran sortir de casa i moure's dins del barri respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva; si bé es recomana que la població romangui en el seu domicili i es desaconsellen les activitats no imprescindibles.

Així, les reunions socials no poden superar les cinc persones si no són convivents. Aquesta prohibició inclou casaments, serveis religiosos -excepte les cerimònies fúnebres i velatoris-, celebracions i la pràctica esportiva.

Pel que fa als establiments i locals comercials, no podran superar el 50% de la capacitat i es prohibeix el consum en barra. Salut imposa que hauran de tancar com a màxim a les 22.00 hores i s'haurà d'establir un horari d'atenció amb servei prioritari per a persones majors de 65 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.