Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS es compromet amb Esquerra a «continuar acompanyant el poble de Catalunya en el camí cap a l'autodeterminació»

42925

MÉS es compromet amb Esquerra Republicana de Catalunya a «continuar companyant el poble de Catalunya en el camí cap a l'autodeterminació». Així ho han fet constar a la reunió virtual convocada per la direcció nacional d'ERC, a la qual hi han participat per part de MÉS per Mallorca Antoni Noguera, Neus Truyol i Mateu Xurí, amb motiu de la Diada de Catalunya.

La trobada virtual tenia com a objectiu «explicar la situació política i social de Catalunya» i a la qual hi ha hagut convidats d'altres partits propers a Esquerra Republicana d'arreu de l'Estat. Noguera ha reafirmat que «l'espai del mallorquinisme d'esquerres i ecologista continua, més que mai, compromès amb un escenari on el poble de Catalunya pugui exercir sense pressions ni amenaces -com sí va passar el primer d'octubre de 2017- el dret a l'autodeterminació».

En aquesta línia, Mateu Xurí ha recalcat que «la situació de crisi del règim del 78, la deslegitimació de la monarquia, l'aparició de la nova extrema dreta espanyola, l'agudització dels problemes derivats del canvi climàtic i la devastació econòmica postpandèmia obrin un escenari estatal per a aliances amples de les esquerres sobiranistes de tots els països sotmesos al Regne d'Espanya i la consecució de processos constituents republicans en plural».

Per la seva banda, Neus Truyol ha explicat que, des de MÉS, «hem de seguir fent suport als actors socials i polítics catalans que persegueixen forçar l'Estat a una taula de diàleg per resoldre el conflicte i posar en mans de la democràcia el destí del poble de Catalunya mitjançant un nou referèndum acordat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.