Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell oferirà ajuda als ajuntaments en matèria de gestió de residus

El Consell de Mallorca ha informat aquest divendres que un equip format per dos tècnics ambientals ha començat a treballar al setembre en un projecte d'assessoria municipal, amb una durada prevista de tres anys, per a oferir als ajuntaments de Mallorca ajuda amb la redacció dels plans municipals de prevenció i reducció de residus.

La institució insular ha detallat que l'equip assessor treballarà perquè aquells municipis que encara no estan fent la recollida selectiva de la matèria orgànica tinguin les eines tècniques necessàries per a posar-la en marxa, i que aquells que ja ho fan puguin tenir l'assessorament per a millorar-la.

En aquest sentit, la vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha assegurat que més del 40% de la bossa tipus de rebuig domèstica correspon a matèria orgànica. Ribot ha explicat que aquesta fracció és recuperable i si es recull de manera selectiva, es pot convertir en compost de gran qualitat que es pot emprar, per exemple, per al camp mallorquí.

Per part seva, la directora insular de Residus, Patricia Arbona, ha precisat que, d'aquesta manera, s'estaria complint un dels objectius fonamentals del Pla Director Sectorial de Residus no Perillosos de Mallorca i de la Llei de Residus Balears.

D'aquesta manera, Arbona ha destacat que aquest equip també proporcionarà ajuda tècnica, perquè puguin afrontar aquesta tasca i ha afegit que els ajuntaments han d'aprofitar el marc normatiu actual per a fer aquests tràmits al més aviat possible.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins dels acords de Raixa, el pacte signat pel Consell de Mallorca on es recull el compromís de fer costat als ajuntaments de Mallorca per a elaborar els plans municipals de reducció de residus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.