Setmanari d'informació local - 138 anys

PP i Vox fan front comú per reivindicar el 12 de setembre com a Diada de Mallorca

Els representants de Vox durant l'ofrena floral al rei Jaume II. | Vox

PP i Vox han fet aquest dissabte front comú per reivindicar el 12 de setembre com a Diada de Mallorca. Els dos partits de dretes han participat en una ofrena floral al rei Jaume II i han criticat els partits d'esquerres per «relegar» aquesta festivitat.

Així, Llorenç Galmés, portaveu del PP al Consell de Mallorca, ha reclamat al Pacte «sentit comú» i ha insistit que «s'ha devaluat» la Diada a causa de la dispersió dels actes al llarg de l'any.

Galmés ha argumentat que el Rei Jaume II el 12 de setembre de 1276 va signar a Palma la Carta de privilegis i franqueses amb la qual Mallorca va iniciar «la seva etapa com a regne sobirà» i ha assegurat que el PP, quan torni a governar, «impulsarà la Diada en la data que s'ha de celebrar».

Per part seva, Pedro Bestard, portaveu de Vox, ha lamentat que la festivitat del 12 de setembre «quedi relegada i ocultada pel pancatalanisme». També ha reclamat la institucionalització de la celebració i ha assegurat que «els mallorquins som balears i espanyols, i això el tripartit de la presidenta Cladera no podrà canviar-ho per molts diners públics que cremi en l'intent».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.