Setmanari d'informació local - 138 anys

Condemnats un enginyer del Consell i un empresari pel desviament de 15.700 euros entre 2007 i 2011

Un enginyer del Consell de Mallorca i un empresari s'han confessat culpables aquest dilluns de delictes de prevaricació i estafa, respectivament, pel desviament de 15.724 euros públics, mitjançant la presentació de factures inveraces entre els anys 2007 i 2011, vinculades al contracte de manteniment de carreteres.

Les seves defenses i la Fiscalia han arribat a un acord, que s'ha ratificat en una vista a l'Audiència Provincial de les Balears.

La Fiscalia ha retirat l'acusació per a cinc persones, entre elles, l'exsecretària tècnica d'Obres Públiques, Malén Tortella, qui posteriorment va ser gerent d'Emaya amb Unió Mallorquina.

L'enginyer del Consell de Mallorca encarregat del contracte, Francisco Sánchez, ha acceptat una pena de vuit anys i mig d'inhabilitació per a ocupació pública en l'administració insular o local; i l'empresari Francisco Soler,soci de dues de les empreses de la UTE contractista, ha acceptat 11 mesos de presó, que han estat substituïts per una multa de 11.880 euros.

En virtut de l'acord signat entre les parts, l'empresari ha reconegut que va idear un pla per a enriquir-se injustament en perjudici del Consell. El Consell abonava a l'empresa costos per serveis que no s'havien prestat, en incloure conceptes per treballadors que no es corresponien amb la realitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.