Setmanari d'informació local - 138 anys

El Tribunal de Gant decidirà aquest dimarts sobre l'extradició de Valtònyc

El Tribunal d'Apel·lació de Gant celebra aquest dimarts la vista per decidir sobre l'extradició del raper mallorquí Josep Miquel Arenas, Valtònyc.

De totes maneres aquesta podria no ser l'última etapa del cas ja que les parts es guarden l'opció de recórrer a l'última instància judicial belga, la Cort de Cassació, que es pronunciaria sobre la forma però no sobre el fons de l'expedient.

La defensa de Valtònyc ha avançat que acudiria a aquesta instància si no està d'acord amb la resolució del tribunal de Gant. Aquest tràmit podria dilatar-se entre tres mesos i fins a un any, segons les fonts consultades.

En una qüestió prejudicial remesa per aquest tribunal de Gant, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) va donar la raó Valtonyc perquè Espanya no va aplicar de manera retroactiva la llei penal espanyola de 2015 per a sol·licitar la seva extradició a les autoritats judicials belgues, sinó la del cas concret que implica una menor condemna, a priori insuficient per a ser lliurat de manera automàtica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.