Setmanari d'informació local - 138 anys

Educació i sindicats acorden un grup de substitucions ràpides per a cobrir baixes de professors per la Covid-19

La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca, a través de la direcció general de Personal Docent ha aprovat amb la unanimitat dels sindicats participants de la Mesa Sectorial d'Educació, la creació d'un grup de cobertura de substitucions ràpides per a cobrir amb la màxima celeritat possible les baixes de professorat provocades per la COVID-19 en els centres educatius de les Illes.

Segons ha explicat la Conselleria, es tracta d'una mesura extraordinària que posa a la disposició dels centres docents, contractats per la Conselleria i distribuïts entre les illes de Mallorca, Menorca i Eivissa i Formentera.

La directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, ha assenyalat que aquesta mesura dóna una resposta «àgil i ràpida» als centres educatius que amb motiu de la pandèmia COVID-19 registren baixes importants entre el cos docent podent afectar el normal funcionament dels centres educatius.

L'objectiu és dotar a la Direcció General de Personal Docent d'eines per a poder fer front a la cobertura urgent de places així com a la cobertura de substitucions de curta durada.

Aquest grup, han explicat, cobrirà les substitucions inajornables i de curta durada de tutors responsables de grup de les etapes d'Infantil i Primària, així com de professors que imparteixin estudis en Educació Secundària Obligatòria que hagin d'estar en quarantena per causes directament relacionades amb la COVID- 19.

La Direcció General de Personal Docent oferirà, mitjançant el procediment ordinari d'adjudicació de substitucions, places d'educació infantil i de primària i places d'educació secundària dels àmbits sociolingüístic i cientificotècnic, per a les diferents illes.

Aquestes places tendran, com a centre de destí, la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca o les Delegacions territorials corresponents.

En l'adjudicació d'aquestes places es respectarà en tot moment l'ordre de la bossa dels aspirants que participin. A més està previst que les baixes es puguin cobrir entre les 24 i 48 hores després que els centres comuniquin una baixa per COVID-19. Per part seva, el docent s'incorporarà en el centre corresponent el primer dia lectiu següent.

Tot apunta al fet que aquest nou Grup entrarà en funcionament divendres que ve amb l'objectiu de començar a cobrir les baixes COVID19 dels centres educatius de les Illes a partir del pròxim dilluns.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.