Setmanari d'informació local - 138 anys

Les obres 'Joana E.' de Galiana Teatre i 'El somni d'en Pere de Son Gall' de CentimetsTeatre passen a la final del concurs de teatre i literatura Bòtil 2020

Imatge del representants dels premis Bòtil 2020. | CAIB

La delegada de la Presidència per a la Cultura, Catalina Solivellas, va visitar divendres a l'Espai 36 de Sant Llorenç, on es va celebrar la semifinal del concurs de Teatre i Literatura, Bòtil 2020, iniciativa de Sa Xerxa que compta amb el suport de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat.

El jurat ha declarat finalistes del Bòtil 2020 les obres 'Joana E.' de Galiana Teatre i 'El somni d'en Pere de Son Gall' de CentimetsTeatre. En aquesta edició, hi han participat 5 companyies representant 5 propostes escèniques a partir de textos literaris d'autors de les Balears i adreçades a un públic infantil o juvenil.

De 'Joana E', el jurat ha valorat l'aposta per dur a escena amb una dramatúrgia actual una de les novel·les més representatives de la premi de les lletres catalanes Maria Antònia Oliver amb una visió contemporània centrada en l'empoderament de la dona des de l'època més convulsa del segle XX. D''El somni d'en Pere de Son Gall', el jurat ha considerat que la companyia Centimets teatre retrata la història del protagonista de 'Miracle a Llucmajor', de Sebastià Alzamora, i valora la recuperació d'un personatge fascinant de Pere Sastre Obrador, a través del teatre d'objectes, i la posada en valor d'aquest desconegut inventor i científic de principis del segle XX. Així mateix el jurat anima a la companyia a explorar les possibilitats narratives a partir de la proximitat de la seva proposta.

El Bòtil és un concurs ideat per afavorir la creació d'espectacles de petit format a partir d'obres de la literatura catalana, especialment d'autors de les Illes Balears, adreçats a públic infantil i/o juvenil, per tal de difondre i fomentar les arts escèniques i la literatura i crear un lligam entre elles. Es tracta d'un certamen consolidat, del qual se celebra la IX edició. El Bòtil compta amb el suport dels vins Mesquida Mora. Les 5 obres seleccionades reben 800 euros cada una; el finalista 3.000 euros i la companyia guanyadora 4.000 euros així com una extensa gira de representacions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.