Setmanari d'informació local - 138 anys

Els focs declarats a s'Albufera continuen cremant

Els dos focs que han estat declarats aquest divendres a s'Albufera d'Alcúdia continuen actius. | IBANAT

Els dos focs que han estat declarats aquest divendres a s'Albufera d'Alcúdia continuen actius aquest dissabte, sent un d'ells, el que s'ha donat en el Camí de s'Amarador el que més preocupa, donada la seva proximitat al Parc Natural.

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient, l'incendi de s'Amarador és el «més fort» malgrat que ha tornat a ser declarat de nivell 1 pel que «ja no existeix risc per a les persones». Mentrestant, el segon focus, declarat en el Camí de sa Figuereta, més pròxim a la depuradora de Muro es troba, a hores d'ara, «bastant feble».

Quant a efectius de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat) i de la Conselleria que treballen a extingir l'incendi aquesta jornada són 35, tres brigadistes, dos conductors, dos tècnics i tres agents de medi ambient. A més, els efectius aeris mobilitzats han ascendit fins a un total de nou. Durant la nit de divendres va ser necessari el desallotjament d'una vintena d'habitatges.

La Conselleria de Medi Ambient ha donat a conèixer una primera estimació de l'àrea que podria haver-se vist afectada per les flames. Les hectàrees cremades ascendirien a 280. A més, el foc s'ha saldat, fins ara, amb un total de tres habitatges que han resultat calcinats i dues cases amb danys a l'exterior.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.