Setmanari d'informació local - 138 anys

Els diputats de MÉS tornen a penjar el llaç groc a la façana del Parlament

MÉS per Mallorca ha tornat a penjar aquest dimarts el llaç groc en un dels balcons dels despatxos que ocupen els diputats en el Parlament. En aquesta ocasió, el grup parlamentari acompanyat pels dos consellers ecosobiranistes han decidit retornar el llaç com a mostra de «protesta i repulsa» per la decisió judicial que inhabilita el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

Els diputats de la formació l'han penjat aprofitant un recés en la sessió parlamentària que avui té lloc a la cambra. El portaveu Miquel Ensenyat ha reiterat una vegada més que «el llaç groc és un símbol de denúncia utilitzat per la llibertat d'expressió» i ha afegit que «és una manifestació cívica i pacífica d'una idea. Aquells que s’hi oposen a la seva exhibició només justifiquen el seu aval a la repressió i la vulneració dels drets humans i les garanties jurídiques més elementals».

L'anterior llaç es va retirar després que la Junta Electoral Central en prohibís l'exhibició durant el període electoral arran d'una denúncia d'un partit d'extrema dreta. Avui, però, i en no coincidir amb cap convocatòria electoral, i per tant, no vulnerant l’ordenament jurídic, els diputats han retornat el llaç. Els mateixos diputats han exhibit a la solapa durant tota al sessió un llaç groc també en senyal de solidaritat amb el president Torra «així com amb els presos polítics i les persones exiliades».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.