Setmanari d'informació local - 138 anys

La Fundació Mallorca Literària reprèn el cicle dedicat a Miquel dels Sants Oliver en el centenari de la seva mort

La Fundació Mallorca Literària reprendrà aquesta tardor el cicle de conferències dedicat a Miquel dels Sants Oliver (1864-1920), en el seu centenari. El cicle, programat en la primavera del present, es va haver d’ajornar per la pandèmia i només es va poder arribar a realitzar la seva conferència inaugural, 'La cultura a Mallorca al voltant del 1900. El paper de Miquel dels Sants Oliver', a càrrec de Damià Pons.

El cicle de conferències en el centenari de la mort de Miquel dels Sants Oliver està format per quatre conferències i una taula rodona amb periodicitat quinzenal, sempre a les set de l’horabaixa, a l’edifici Sa Riera de la Universitat de les Illes Balears (Carrer Miquel dels Sants Oliver, 2, Palma). Cal inscripció prèvia a info@mallorcaliteraria.cat, ja que les places són limitades. S’han demanat hores de formació del professorat.

El cicle el reprendrà dia 7 d’octubre, el professor Pere Rosselló Bover, qui parlarà de 'Miquel dels Sants Oliver, l’escriptor'. El periodista i llicenciat en Història Francesc M. Rotger, dia 21 d’octubre, es referirà a 'Turisme, política i autonomia als articles de Miquel dels Sants Oliver'. L’escriptora Rosa Planas intervendrà, dia 4 de novembre, sobre 'Palma entre dos segles (1880-1920)' i el professor d’Història Contemporània Antoni Marimon parlarà sobre 'Miquel dels Sants Oliver, historiador i ideòleg', dia 11 de novembre. La cloenda del cicle la marcarà la taula rodona que es celebrarà dia 2 d desembre amb la participació de l’escriptor Sebastià Alzamora, el professor i periodista Antoni Janer, els historiadors Antoni Trobat i Catalina Martorell i Jaume Garau, de Palma XXI, així com Carlota Oliva, de la Fundació Mallorca Literària, com a moderadora.

Miquel dels Sants Oliver fou llicenciat en Dret, director de banc, poeta, narrador, historiador i articulista; fundador de La Roqueta i de l’Institut d’Estudis Catalans, president de l’Ateneu Barcelonès i director de La Almudaina i La Vanguardia. Als seus textos periodístics va introduir temes com ara l’activitat turística o l’autonomia a les Balears. El cicle conta amb la col·laboració del Servei d’Activitats Culturals de la Universitat de les Illes Balears, l’Ajuntament de Palma, l’Institut d’Estudis Catalans i amb el suport de la Biblioteca de Cultura Artesana i Palma XXI.

Coincidint amb aquesta represa del cicle, la Institució de les Lletres Catalanes també s’ha sumat a l’homenatge a l’autor dedicant-li una postal amb vers extret del poema 'El moliner', publicat el 1910 al seu volum Poesies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.