Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS denuncia «l'obscurantisme» d'AENA i lamenta que el director de l'aeroport no vulgui comparèixer al Parlament

El diputat de MÉS per Mallorca Josep Ferrà ha criticat la «desconsideració» envers la ciutadania de les Illes per part del director de l'aeroport de Palma. Tot, després que Tomàs Melgar no hagi atès la petició de compareixença sol·licitada per la formació i aprovades a la cambra. «Esperam que tard o d'hora AENA doni senyals de vida i comparegui en el Parlament, seria una mostra de respecte a aquesta institució com, d'igual manera, es va dur a terme, per part d'AENA, amb el Govern de les Illes».

Segons Ferrà, «seria un exercici de transparència positiu per part d'AENA: ser escoltat i donar resposta a les preguntes que formularíem els distints grups de la cambra». No obstant això, assegura Ferrà, «estam avesats a AENA i l'obscurantisme que l'acompanya, com per exemple, en el fet de licitar les obres quan l'informe d'impacte ambiental estava en exposició pública».

Aquesta actitud contrasta amb la de la Plataforma que s'oposa a les obres d'ampliació de l'aeròdrom mallorquí. El seu president va comparèixer aquest dimecres a petició de MÉS. Una compareixença que ha agraït el diputat Ferrà. De fet, els posicionaments entre la formació ecosobiranista i al Plataforma són molt coincidents. Així, MÉS per Mallorca reitera el seu rebuig a les obres d'ampliació basades en un Pla director aprovat l'any 2001, obsolet, «i sense avaluacions d'impacte ambiental».

Ferrà també ha recordat que amb els 260 milions que costen aquestes obres es podrien dur a terme inversions tan importants com la depuradora de Palma, el Tren de Llevant, mesures compensatòries al Pla de Sant Jordi (protecció de zones humides, entorn naturalitzat, integració paisatgística de les instal·lacions, reducció de renous i altres molèsties als veïns, etc.) i encara quedarien fons disponibles per a altres projectes de mobilitat o del cicle de l'aigua: abastiment, sanejament i depuració. «Un altre exemple seria invertir en el Tramvia de Palma i en mesures compensatòries, totes elles infraestructures molt prioritàries per a les Illes i reclamades per diferents institucions i la ciutadania», ha remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.