Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern evita un recurs d'inconstitucionalitat al decret de territori per les indemnitzacions de reclassificacions

El Govern i el Govern espanyol han arribat a un acord interpretatiu amb el qual s'evita un recurs d'inconstitucionalitat al decret 9/2020 de protecció del territori, aprovat el maig passat.

Les discrepàncies amb l'Estat respecte a aquest decret feien referència a l'article que estableix que les reclassificacions de sòls urbanitzables no donaran lloc a indemnització, «d'acord amb el que s'estableix en la legislació estatal».

El decret, aprovat durant l'estat d'alarma pel COVID-19, protegeix 400 hectàrees de sòls urbanitzables i 200 dels coneguts com a falsos urbans.

Segons han informat fonts de l'Executiu, el grup de treball bilateral va aconseguir un acord interpretatiu aquest mateix dimarts, i el que l'article qüestionat no serà alterat.

D'aquesta manera, no es durà a terme la comissió bilateral prevista en aquesta mena de procediments, de la qual informaven aquest mateix dijous el Boletín Oficial del Estado (BOE) i el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma (BOIB).

Els dos butlletins anunciaven també l'inici de les negociacions per discrepàncies respecte a diversos articles del decret de mesures COVID-19 (8/2020), un text que incloïa mesures de diferents àmbits -la més coneguda, l'ampliació d'hotels mitjançant declaració responsable-.

No obstant això, la comissió tampoc se celebrarà de moment. La resolució publicada aquest dijous data de l'11 de setembre, però el passat 29, aquest mateix dimarts, el Parlament aprovava la llei derivada de la tramitació del decret.

El procediment parlamentari ha modificat alguns dels articles assenyalats pel Govern estatal, encara que no tots. Per aquest motiu, el Govern i la Comunitat han acordat analitzar directament la nova llei aprovada ja pel Parlament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.