Setmanari d'informació local - 138 anys

L'STEI considera que les mesures de conciliació per als docents no han de suposar una reducció salarial

L'STEI Intersindical ha expressat aquest dijous el seu rebuig a les mesures extraordinàries per afavorir la conciliació laboral i familiar del personal docent que ha presentat la Conselleria d'Educació, «ja que carreguen sobre els salaris dels treballadors els costos de la reducció de jornada, que pot ser del 50 o del 100% de la jornada».

«Si un docent acredita la necessitat d’atendre una persona en situació de quarantena per la COVID-19 amb la qual convisqui, no és admissible que pateixi cap tipus de reducció de sou», han apuntat. Per aquest motiu, l’STEI Intersindical ha sol·licitat que aquesta situació s’assimili a una baixa i que el professorat cobri el 100% del sou mentre aquesta dura.

Un altre fet que han criticat és l’opció de fer teletreball, com a alternativa a la reducció de la jornada, sempre que la seva absència «pugui ser assumida amb els recursos humans del centre de forma que no generi la necessitat de substitució». «Amb les plantilles actuals dels centres, amb horaris del tot carregats, aquesta condició que posa l’Administració ens sembla una burla envers el col·lectiu docent», han lamentat.

A més, han afegit que tal com recull el Reial Decret-llei 29/2020, de 29 de setembre, de mesures urgents en matèria de teletreball en les Administracions Públiques, cal que l’Administració «proporcioni i faci el manteniment dels mitjans tecnològics necessaris» per a aquesta activitat; cosa que no es recull en la proposta del Govern.

L’STEI Intersindical ha lamentat «profundament» que l’única proposta de mesures per a la conciliació laboral i familiar, d’ençà de l’estat d’alarma del passat 14 de març, sigui la que s’ha presentat a la Mesa Sectorial. «No té sentit i és una manca de sensibilitat que es castigui els docents amb la reducció dels seus salaris, quan s’ha d’atendre una persona convivent en situació de quarantena per la COVID-19».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.