Setmanari d'informació local - 138 anys

La II Setmana de la Custòdia del Territori ofereix una desena d’activitats per a fomentar la implicació de la societat en la conservació dels valors naturals

La Iniciativa de Custòdia del Territori de les Illes Balears (ICTIB) promou, a partir d’aquest proper dissabte dia 3 i fins a l’11 d’octubre, la II Setmana de la Custòdia del Territori, amb una sèrie d’activitats organitzades per les entitats de custòdia perquè els participants puguin gaudir i aprendre de la natura.

L’objectiu de l’esdeveniment, que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, és donar a conèixer les iniciatives de custòdia del territori que estan en marxa a l’arxipèlag, així com fomentar la implicació de la societat en el seu desenvolupament.

S’entén per custòdia del territori el conjunt d’estratègies i instruments que pretenen implicar els propietaris, gestors i usuaris del territori en la conservació i el bon ús dels valors naturals, paisatgístics i culturals. Aquestes estratègies i instruments es materialitzen en acords voluntaris i privats entre propietaris, gestors o usuaris i el que s’anomenen entitats de custòdia.

Així, per exemple, la primera activitat de la Setmana serà una passejada, aquest proper dissabte, al barranc de Biniaraix, a Sóller, on hi ha diverses finques custodiades per la Associació TAIB, i on un expert ornitòleg ensenyarà a diferenciar les aus per mor del seu cant i comportament.

Aquest mateix dissabte, el GOB Menorca organitza una visita a les vinyes i la bodega de la finca de Binitord, a Ciutadella, on s’explicarà el tipus de gestió que s’hi duu a terme i s’oferirà un tast de vins.

Aquestes dues no son les úniques activitats que s’ofereixen en el primer dia d’aquesta II Setmana de la Custòdia del Territori. L’Associació Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA) oferirà el primer dels tres cursos online de plantes beneficioses per a l’apicultura que hi ha programats.

Diumenge dia 4, el GOB Mallorca organitza un voluntariat per a fer tasques de suport a la gestió agroforestal de la finca de La Trapa, a Andratx.

Per a més informació sobre la resta d’activitats, es pot consultar el web www.ictib.net.

Segons el darrer inventari de l’ICTIB a les Illes Balears, que recull dades de 2018, ja s’ha arribat a 108 acords amb 13 entitats, i això suposa una superfície total en custòdia de 10.000 hectàrees d’arreu de l’arxipèlag. En tot cas, l’entitat ja està fent feina en la seva actualització que ja recollirà unes xifres majors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.