Setmanari d'informació local - 138 anys

IB3, À Punt i TV3 estrenen 'La mort de Guillem' aquest divendres

Fita històrica a les televisions públiques dels Països Catalans. Aquest divendres IB3, À Punt i TV3 estrenen la pel·lícula sobre el jove valencià antifeixista Guillem Agulló, que va ser assassinat per un grup de neonazis l'any 1993.

A la pel·lícula ens expliquen com varen viure familiars, amics i el conjunt de la societat valenciana l'assassinat per raons ideològiques d'Agulló a Montanejos i la posterior lluita contra la criminalització del jove per part de la justícia i els mitjans de comunicació.

El rodatge va començar el 20 de novembre i va finalitzar el 25 de desembre de 2019 i va ser una de les apostes més grans de la campanya «La lluita continua», una iniciativa ciutadana de mobilització social, política i de recuperació de la memòria democràtica que va prendre com a punt de partida la figura del jove antifeixista i independentista.

Tres dies després d'iniciar el rodatge, aparegueren pintades amb missatges d'enaltiment al nazisme a la façana de la casa de Burjassot que es va fer servir per a la pel·lícula. Fent cas omís de l'amenaça ultradretana, la direcció decidí integrar les pintades en la pel·lícula.

L'11 de setembre es va preestrenar la pel·lícula a la Filmoteca Valenciana. Posteriorment, el 17 de setembre, es va fer una projecció privada per a alguns mecenes del projectes. El 25 de setembre es va estrenar als cinemes ABCPark de la ciutat de València.

La Federació Llull, formada per l'Obra Cultural Balear, Òmnium Cultural i Acció Cultural del País Valencià, va donar suport al projecte de mecenatge de la pel·lícula i ha organitzat la projecció a 30 municipis dels Països Catalans. A Palma, va ser estrenada el passat dimecres a Can Alcover amb gran èxit d'assistència.

El film es pot veure en directe aquest divendres, a les 22.15 hores, per IB3 Televisió i a la pàgina web d'IB3, i també estarà disponible al servei a la carta d'IB3 durant 7 dies. Al País Valencià, l'emet À Punt a les 21.35 hores. I a Catalunya, TV3 a les 22.05 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.