Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi i el PNB arriben a un acord per a establir estratègies conjuntes a Brussel·les i a Madrid

El Pi (Proposta per les Illes Balears) i el PNB (Euzko Alderdi Jeltzalea-Partido Nacionalista Vasco) han arribat a un acord per a establir estratègies conjuntes al Parlament Europeu, al Congrés dels Diputats i al Senat espanyol.. Les cúpules dels dos partits s’han reunit aquest divendres a Sabin Etxea per a començar a definir les línies d’actuació a les diferents institucions. Aquest acord consolida els llaços que uneixin les dues formacions que varen concórrrer en coalició a les darreres eleccions europees celebrades el maig de 2019.

El president d’El Pi, Antoni Amengual, i el secretari general, Tolo Gili, han mantengut una trobada amb l’eurodiputada Izaskun Bilbao, el portaveu al Congrés dels Diputats, Aitor Esteban, i la portaveu de la formació al Senat, Estefania Beltrán. Amengual i Gili també s’han reunit amb la presidenta del Bizkai Buru Batzar, Itxaso Atutxa.

El president d’El Pi, Antoni Amengual, s’ha mostrat satisfet per l’acord «amb un partit amb qui mantenim una visió política similar». Segons Amengual, «això ens permetrà que les Balears tenguin veu a les diferents institucions i unir esforços per defensar interessos comuns».

Per la seva banda, Izaskun Bilbao Barandica ha comentat que la trobada ha servit «per a repassar i reforçar els mecanismes de cooperació estructurada que permeten als membres de la coalició CEUS fer arribar les seves inquietuds a les institucions europees. Hem definit instruments per millorar l’intercanvi d’informació i coneixement de les eines de seguiment de l’activitat del Parlament Europeu. També hem establert una llista de sectors i temes prioritaris de mutu interès per Euskadi i les Illes Balears, com són el turisme, el transport, el consum, la cultura o el multilingüisme. I , com a resultat, hem reforçat els nostres mecanismes per convertir aquestes inquietuds en iniciatives de tot tipus al Parlament Europeu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.